Tuesday, March 20, 2007

Il 'Duce'

Oi,

Ik zal nog eens een update geven van vorige week é. Want ik kan veronderstellen dat jullie raaaazend benieuwd zijn naar mij avonturen ;).

Ik zal beginnen bij woensdag. Het was prachtig weer, waardoor we heel de tijd op de campo hebben gelegen. Met als gevolg, verbrand natuurlijk :). Met als gevolg van het gevolg, dat ik een beetje dronken was 's avonds. Voor de volwassenen die meelezen, mijn excuses, maar blijkbaar kan je maar weinig alcohol verdragen als je een rode huidskleur hebt. (sorry mama en sorry papa en iedereen die het aanbelangt :D).
Maar het was wel een fijne avond.

Donderdag ben ik even naar een feest rond Saint Patricks Day geweest. Zo met Ierse muziek en veel Guiness bier. Maar Guiness bier is zo mijn ding niet dus heb ik het maar bij cola gehouden :).

En dan vrijdag, vroeg opgestaan want Predappio is een heel eind van hier. We hadden geen Panda als auto, maar een Smart Forfour. We moesten wel enorm voorzichtig zijn want de franchise van dat autootje lag enorm hoog. Het bedrag was er eentje met 4 cijfertjes. Maar ik was in het gezelschap van twee ervaren en voorzichtige chauffeurs, Koen en Louis, beiden Belgen. De rit duurde ongeveer vier uur, wat dus wel langer was dan we hadden verwacht want eigenlijk wilden we nog langs de zee gaan omdat het prachtig weer was. Anyway, toen we daar dus aankwamen na een vrij vermoeiende tocht (denk aan haarspeldbochtjes en bergen), moesten we nog zoeken waar alles gelegen was. Het viel mij toen al op dat de mensen enorm behulpzaam waren om toeristen de weg te wijzen naar het graf van Mussolini (ook wel il Duce genaamd). Over een paar dagen zet ik de foto's online en heb je een beter beeld van het graf, maar ik vond het maar een beetje vies. Voor ons, Belgen, is dat een slechte mens geweest, maar voor vele Italianen dus niet. Zeker niet de mensen die daar wonen.
Na het bezoek aan het kerkhof, zijn we even iets gaan eten, waarop we vervolgens naar het geboortehuis van Mussolini zijn geweest. Niet zo speciaal want dat is enkel geopend in de zomervakantie.

Nu is er ook nog een Mussolini museum op ongeveer 10 kilometer van Predappio. Dat was zo eigenlijk zijn levenshuis. En toen kreeg ik eigenlijk pas de kriebels. Toen ik mij voorstelde aan de mensen die het souvenirwinkeltje aan het museum uitbaatten en hen vertelde dat ik mijn eindwerk over Mussolini ging doen, waren ze laaiend enthousiast. Ik kreeg er langs alle kanten informatie in mijn handen geduwd. Op zich wel handig natuurlijk, maar toch raar.
We hebben ook ff een toer gedaan rond het museum, en het viel mij op dat onze gids constant bezig was over Il Duce, en over het 'mirakel van het fascistisch regime onder zijn bewind'. Het was gewoon akelig, alles is eigenlijk nog niet zo lang geleden gebeurd.
Onze gids was vroeger trouwes een vrijwillige soldaat geweest voor Mussolini, dus mss is het toch niet zo verrassend.
Maar toch, het doet u nadenken over bepaalde dingen en ik werd er ff stil van. En als ik stil ben, is het al erg ze :).

Uiteindelijk was het al veel te laat om nog naar de zee te rijden want de zon begon al onder te gaan. Dus zijn we heel even naar Ravenna gegaan. Fijn en gezellig stadje, maar spijtig genoeg waren de meeste bezienswaardigheden al gesloten toen we daar aankwamen.

Ik was in ieder geval heel content dat ik 's avonds in mijn bedje kon gaan liggen, want het was wel een vermoeiende dag. De volgende dag, zaterdag, moesten Koen en ik de auto gaan terugbrengen naar Pisa. Dus was het eigenlijk weer een drukke en vermoeiende dag omdat ik maar liefst vier uur en half onderweg naar huis ben geweest vanuit Pisa.

Zondag en maandag waren weer saai, want we hebben niets meer gehoord van onze opdrachtgevers. Dus hebben we maar wat gewerkt voor school.

Gisteren is de mama van Ann aangekomen met enkele vrienden en ik wil haar langs deze weg toch even bedanken voor de Humo's, P's, Flairs, Story's en Tv Familie's. Zo blijven we toch nog op de hoogte van alle gossip in Belgie (we mogen niet té ver achterstaan é :P). En natuurlijk ook dank voor al het lekkers en de ontbrekende seizoenen van Friends. Wat tijdens deze koude en regenachtige dagen (jaja, het is hier precies Belgie) enorm handig is. Ik hoop dat het wel wat beter weer wordt, want anders valt hun vakantie letterlijk in het water.

Zaterdag komt mijne papa. Kan ik nog eens wat fotootjes zien van mijn allerkleinste zusje :). En gewoon ook nog ff iemand van mijn familie zien :).
Ik ga trouwes proberen deze week nog eens wat fotootjes online te zetten, maar mijn USB stick heeft het begeven, dus zoek ik nog een alternatieve oplossing.

Anyway, laat af en toe eens iets horen vanuit het belgenlandje. Ik weet in ieder geval al wat ik ga eten als ik terugben :), diegene die het volledig juist raadt, mag mij vergezellen :P.

Ciao!

Céline, ik kan ni reageren op uw blog, die doe raar! Anyway, hoop dat ik u gauw nog eens tegenkom op MSN :P, en geniet ervan enzo. En ik weet al waar we kunnen gaan eten als ge terugbent. Het is in de noorderkempen ;), en Sien heeft al gezegd da ze meegaat :)






2 comments:

Anonymous said...

Man, waarom wilt iedereen maar eten eten eten? :) Damn, hier is eten te krijgen. NI NORMAAL. En voor géén geld eh man! DEGOUTANT gewoon. Zeker als ge weet dat het hier veels te warm is voor te gaan fitnessen, dus dat kan dat ook niet compenseren. Plus, we hebben nog wel goeie koks bij. Gevolg: ik ben verdikt. Gevolg van het gevolg: ik wil op dieet. :) Maar goed, ik ga zeker mee eten, want eten is tof. En tegen dan ben ik toch al weer afgevallen, dus dan mag dat. De Noorderkempen? Wat zij de Noorderkempen? Waar ligt dat? Is dat Wechelderzande enzo? Is da waar uw vriend werkt waar we moesten gaan eten ofzoiet? Of hebt ge weer iemand leren kennen die een studentenjob in een restaurant in de Noorderkempen heeft? Ik heb volgens mij ne vrij Westerse Surinaam leren kennen. Hip hip, dat betekent: geen maitresses, geen de-vrouw-is-mijn-bezit mentaliteit en geen opdringerigheid. Aleja, we wachten af, want ik denk dat altijd.. en dan blijkt da toch weer een van die onnozelaars te zijn. Ja, soms staan ze hier toch nog wel wat achter qua ontwikkeling. Ik ben volgens mij nu ook beetje gejaagd wild, want de kerel van het coffeeshop verhaal is al ettelijke malen op de redactie geweest en wilt praten met mij.. Hij is boos. En Gunnar is ook heel boos omdat de coffeeshop nu dicht is.. :s Woops. Maar ik heb zoiet van, als journalist moet ge objectief dingen weergeven. Er was ne coffeeshop, dus ik zeg gewoon in de media dat er ene is. (Alleen is die fucking eigenaar op het nieuws (!!) op de tv gaan vertellen dat de journalisten van De Ware Tijd ook joints roken en kopen... Beetje slecht voor de krant natuurlijk, de hoofdredactrice binnenland was niet zo content.. :s Ge zie, het zijn vreemde maar grappige tijden hier. Ik zou ook zeggen: probeer toch nog maar eens iets op mijn blog te zetten, is tof.. :) Maar indd, soms doet die wel ambetant, heb dat nog gehoord. Kan ook wel soms afhangen van aan welke pc ge zit. In ieder geval, wat we ook zeeeeeeeker moeten doen als we thuis zijn, is WINKELEN. Van 's morgens to heeeeelemaal 's avonds.. En ook naar de cinema. Wat dat hebben ze hier niet, alleen een pornobioscoop. (Da's echt) Maar dat komt omdat alle nieuwe films illegaal op de televisie worden vertoond.. :) Owkee, verder niet veel te vertellen dat publiekelijk mag gelezen worden denk ik.. ;) Vergeet niet dat Sien zondag verjaart, anders gaat ze boekig zijn vrees ik.. :)

Dikke Zoen van uw hele lieve vriendinnetje dat heel vaak aan u denkt. (Da's echt waar, ik zat daarnet op de uitreiking van het een of het ander en ik werd een beetje afgeleid omdat ik dacht van 'goh, hoe zou het met ons Cristina zijn? T'is al weer ff geleden') Mis je! xx Céline

Anonymous said...

zeer interessant, bedankt